Pollozhani mesazh Bushatit:AMANI MOS NA NDIHMONI

0

Shpëtim Pollozhani

Ministri i Puneve te Jashtme i Shqiperise z. Ditmir Bushati vjen ne Shkup me mision te ngjashem me ate te Dilber Vrionit, Ali Spahia dhe Shaban Memia qe bashke me ambasadorin e atëhershëm ne Fyromistan z. Shaban Murati ne vitin 1993, ta perçajne PPD e atehershme, e cila edhe ashtu ishte e dobësuar nga krahu i Gligorovit brenda PPD, për ta formuar PDSH (incident historik që asnjëherë nuk i fitoi zgjedhjet) dhe për t’i ngulur një thike pas shpine Referendumit për Autonomi Teritoriale dhe Politike – ILIRIDA TE shqiptarëve nen Fyromistan.

Bushati vjen me nje porosi – e dijme te gjithe, cila eshte ajo porosi; votoni referendumin!
E pyes publikisht z.Bushati. Me ç’fare te drejte ai kerkon nga ne qe kemi vuajtur mijera vite burg par t’a çuar ne vend amanetin e te pareve tane, qe me doren tone te votojme nje referendum duke hekur dore nga legjitimiteti dhe legaliteti i jone historik ne trojet tona, duke i dhene legjitimitet nje krijese te shpifur.

Le ta dije z. Bushati si partite fyromase jane marre vesh, ato do ta votojne referendumin, por, duke e perdorur Rusine dhe Vemerone si gogol, ata duan qe shqiptaret vete t’ia vene lakun vedit duke u shnderruar ne maqeddonas me prejardhje shqiptare (melting pot)
Z. Bushati po ta kujtoj Neni 8 te Kushtetutes te shtetit amë.

Çdo shqiptar eshte pro NATO dhe Amerikes.
Rrofshin te gjithe njerëzit e ndershem.