Pse iPhone XR do të jetë në dispozicion në tetor

0

Jo të gjitha iPhonet e rinj do të lëshohen në të njëjtën kohë.

Në mbi 30 vende, klientët mund të blejnë iPhone Xs dhe iPhone Xs nga data 21 shtator, të dy modelet janë në dispozicion komercialisht. Më i lirë iPhone Xr, megjithatë, është vonuar: Mund të dalë në shitje nga 26 tetori.

Analistët nga IDC dhe Canalys shpjegojnë arsyet prapa kësaj vonese. Arsyeja është edhe ekrani i madh LC që përfshin pushimin për sensorë, kamera dhe altoparlantë (“Notch”).

Apple nuk mori mostra të mjaftueshme dhe dërgesat e para nuk i plotësuan pritjet, sipas IDC. Prandaj, ju duhet të bëni ndryshime softuerike për të përmirësuar prezantimin. Përveç kësaj, prodhuesi duhej ta rregullonte ekranin në Notch. Canalys thekson se Apple nuk do të fillojë shitjen e një produkti kur ekziston rreziku i bllokimit është qysh në start.