VW Beetles nga viti 1964 në shitje për 1 milion dollarë

0

Ndërkohë që Volkswagen muajin e kaluar njoftoi se më 2019 do të ndalojë prodhimin e Beetles së re, e lansuar në shekullin e kaluar, në treg vazhdon të ketë disa nga modelet e saja të para dhe atë me çmime astronomike.

Një nga veturat e tilla që zgjon interesimin e koleksionistëve ka dalë në shitje në internet dhe bëhet fjalë për një ekzemplar të rrallë nga viti 1964, në Portland, Oregon.

Vetura ishte blerë nga Roodey Zvarich para pesë dekadash, por ajo ka vetëm 35 kilometra të kaluara gjatë periudhës 1966-2016 dhe ende mban ngjyrën e parë

Enterieri i veturës është pothuajse në gjendjen kur ka dalë nga fabrike, përfshirë dyert, pasi ajo kryesisht nuk ishte vozitur.

Kur pronari i veturës Roodey Zvarich vdiq më 2014, atë e trashëgoi një i afërm i familjes, i cili tash për shitjen e Beetle 54-vjeçare kërkon hiq më pak se një milion dollarë.