Nëse e keni ndonjërin nga këto fjalëkalime, ndërrojeni menjëherë!

0

Ekspertët kanë listuar 10 prej fjalëkalimeve më të përdorura në botë dhe këshillojnë fort që nëse po përdorni një prej këtyre, ta ndërroni menjëherë.
Interneti është përhapur prej kohësh tashmë në masë ndaj nuk ka justifikime për gabime të tilla. E megjithatë janë të shumtë ata që përdorin fjalëkalime tepër të lehta për t’u vjedhur nga hakerat.

Ekspertët kanë listuar 10 prej fjalëkalimeve më të përdorura në botë dhe këshillojnë fort që nëse po përdorni një prej këtyre, ta ndërroni menjëherë.

Sipas tyre, edhe ata që përdorin fjalëkalime të vështira bien pre e kriminelëve kibernetikë, megjithatë duke përdorur një fjalëkalim të lehtë, ia bëni atyre punën shumë më të thjeshtë.

Sipas Jeff Yan, bashkëautor në punën kërkimore rreth fjalëkalimeve, që realizoi edhe listën me 10 prej tyre, për “MailOnline” shprehet se një ndër arsyet kryesore se përse njerëzit vazhdojnë të përdorin fjalëkalime të tilla është sepse nuk janë të ndërgjegjshëm ose nuk e kuptojnë rëndësinë që ka siguria në internet.

Nga ana tjetër, ai thotë se përdorimi i një fjalëkalimi të vështirë ose të “fortë” nuk është e vetmja zgjidhje, sidomos nëse këtë fjalëkalim e përdorni për të gjitha llogaritë që mund të keni në internet.