A e dini se për çfarë shërbenin këto shigjeta në Amerikë? (Foto)

0

Imazhi në skenë: po ecni nëpër shkretëtirë amerikane. Nuk ka asgjë për kilometra. Papritmas, përpara, vini re një shigjetë gjigante konkrete.

Këto struktura enigmatike janë të ndërtuara përgjatë gjatësisë dhe gjerësisë së Shteteve të Bashkuara.

Ato janë ndërtuar në fund të viteve 1920 dhe fillim të viteve 1930 për të ndihmuar pilotët për t’u orientuar, në një epokë shumë kohë përpara satelitëve dhe GPS-t.

Tani, shumica e këtyre kullave të lehta janë zhdukur dhe shigjetat qëndrojnë të braktisura – disa të dukshme në hartat ajrore të Google.

Për ata që janë në dijeni, ndjekja e këtyre formacioneve të çuditshme mund të jetë diçka interesante.

Çifti i pensionuar nga Kalifornia Brian dhe Charlotte Smith vozisin rreth Shteteve të Bashkuara, duke fotografuar shigjetat.