Gjendet e pajetë në lumë e porsalindura në Itali

0

Një vajzë e porsalindur, trupi i së cilës lundronte me fytyrën poshtë në ujë është gjetur e pajetë në ujërat e lumit Tevere në periferi të kryeqytetit italian në zonën Mezzocammino. Trupi i vogël i foshnjës së porsalindur me kordonin e kërthizës ende të lidhur, u gjet në orën 16.00 të së shtunës nga zhytësit e zjarrfikësve të cilët ndërhynë menjëherë pas sinjalizimit të disa personave, që e kishin parë foshnjën pa jetë në ujë në një zonë me bimësi të dendur.

Vdekja e foshnjës mendohet se ka ndodhur pak ditë para zbulimit, por është autopsia ajo që do të përcaktojë nëse fëmija është mbytur, apo ka arsye të tjera.

Foshnja duket se është e veshur pjesërisht, do të ketë pelenë dhe do të tregojë shenja të ënjtjes për shkak të të qenit në ujë. Hetimet po kryhen për të kuptuar se si përfundoi në ujë, por ekziston dyshimi se aksidenti nuk ndodhi shumë larg nga vendi i zbulimit, duke pasur parasysh se të shtunën nuk kishte shumë rrymë në atë anë të lumit. Agjentët e skuadrës së lëvizshme dhe stacioni i policisë së Ostia po shqyrtojnë edhe pamjet e disa kamerave të sigurisë që ndodhen në urat para Mezzocammino, për të identifikuar çdo lëvizje të dyshimtë. Kërkimet po zhvillohen gjithashtu edhe në raportet e vdekjes së të rriturve në rastin e një vrasje-vetëvrasje, si edhe ndër gratë shtatzëna afër urës Magliana dhe unazës.