Apple me rritje prej 1% të të ardhurave, në krahasim me vitin e kaluar

0

Apple sot njoftoi rezultatet financiare për tremujorin e tretë të vitit fiskal 2019 që përfundoi në 29 qershor, duke zbuluar 53.8 miliardë dollarë të ardhura për atë periudhë.

Sidoqoftë, shifra përfaqëson vetëm një rritje prej 1% nga rezultatet financiare nga e njëjta periudhë e vitit të kaluar.

Sipas pasqyrave financiare të kompanisë, shitjet neto të iPhone arritën në 25.99 miliardë dollarë gjatë Q3 2019, nga 29,47 miliardë dollarë gjatë të njëjtës periudhë në vitin 2018.

Ndërkohë, shitjet e Mac u rritën në 5.82 miliardë dollarë nga 5.26 miliardë dollarë vitin e kaluar dhe shitjet e iPad në 5.02 miliardë dollarë nga 4,63 miliardë dollarë.

Për më tepër, shitjet për pajisjet e dorës, shtëpiake dhe aksesorët u rritën në 5.53 miliardë dollarë nga 3.73 miliardë dollarë vitin e kaluar.