Arrestohet biznismeni Ljupço Palevski në Serbi

0

Biznesmeni Ljupco Palevski-Palcovcera është ndaluar në Beograd me një urdhër të lëshuar nga Kroacia, raporton kanaë 5.

Policia serbe e ka ndaluar në Aeroportin “Nikolla Tesla” dhe aktualisht është në arrest ekstradimi. Raportet e mediave kanë konfirmuar avokatin e tij, Vasko Stojkov, i cili thotë se Palevski po përgatitej të udhëtonte për në Moskë, ku ai ishte gati për të bërë një marrëveshje biznesi.

Palevski raportohej se jetonte dhe punonte në Kroaci në atë kohë, dhe autoritetet kroate kanë kërkuar një urdhër arrest në vitin 2015 për borxhin e firmës së tij prej 2.5 mijë euro. Palevski u publikua gjerësisht si një nga drejtuesit e iniciativës “bojkotoj”, dhe disa muaj më parë lëvizja e Tretë iu bashkua partisë Zëri i Solsa Grceva.

Palevski po përballet gjithashtu me akuza penale në Maqedoni për “përgjim të paautorizuar dhe regjistrim toni”, sepse në prill të këtij viti në Prilep po vinte në telefon “me bomba” përmes një megafoni.

InfoMagazin