Joveski: Në rastin “Reket” nuk ka ndikime të huaja (VIDEO)

0

Procedura për sqarimin e çështjes së “Reket, t kryhet në mënyrë gjithëpërfshirëse, pa asnjë efekt anësor, duke siguruar prova përkatëse kundër atyre që janë të përfshirë në këtë çështje, tha Prokurori i Përgjithshëm Ljubomir Joveski.

Në panelin “Si kundër korrupsionit”, në Sesionin e Tretë Plenar të Konventës Kombëtare për Bashkimin Evropian në Maqedoni. “Sundimi i ligjit është një vlerë themelore e rendit kushtetues të Maqedonisë, një pamje e shkallës së demokracisë është aftësia e shtetit që ta bëjë atë po aq të zbatueshëm për të gjithë,” tha Ljubomir Joveski – Prokuror Publik i Shtetit. 

Presidenti Pendarovski gjithashtu foli në konferencë. Ai përsëriti sot se është e nevojshme që të sqarohet çështja “Reket” deri në fund. Presidenti tha në fjalën e tij se sistemet e drejtësisë dhe prokurorisë duhet të kenë një përgjigje të përshtatshme, të plotë dhe në kohë, të mbrojtur plotësisht nga ndërhyrjet politike. 

“Rasti aktual “Reket” është një provë thelbësore e sistemit të sundimit të ligjit dhe për këtë arsye duhet të zgjidhet plotësisht, deri në fund. Në të njëjtën kohë, jo për hir të Evropës, por për hir të vendi tonë, ne nuk duhet të tolerojmë asnjë efekt anësor nga të cilët mund të vijnë” – tha Stevo Pendarovski – President.

Ish-eurodeputeti dhe ish-ministri i Jashtëm i Sllovakisë, Edward Kukan, gjithashtu mbajti një fjalim përshëndetës për të pranishmit, i cili tha se kishte çështje të rëndësishme përpara vendit – siç është ligji për Prokurorinë Publike dhe sqarimi i çështjes “Reket”. 

InfoMagazin