BDI-ja punson maqedonas kurse shqiptarët ikin në Gjermani

0

 

Nëse nuk do të ishte tragjike, patjetër që do të ishte komike. Por për fat të keq, mendjet kriminogjene të zyrtarëve qeveritarë shpesh po shtyjnë kufijtë e asaj që më parë njihej si krim, dhe kështu është edhe vendimi i fundit për të punësuar dhjetë zjarrfikës në Brigadën e Kundër Zjarreve të Shkupit.

Kështu, në vendimin për përzgjedhje të kandidatëve nga ky institucion, përveç njërit që është me tamam shqiptar, të tillë janë paraqitur edhe Kire Trajkovski, Dejan Ilievski, Zlatko Serafimovski dhe Goran Trajkovski.

Kjo nuk është hera e parë që ndodhin gafa të tilla. Javë më parë u denoncua edhe një rast i ngjajshëm ku një maqedonas ishte paraqitur si shqiptar me qëllim që ta zërë vendin e punës në institucion shtetëror.