Anketa e NDI: Ziadin Sela lideri me mbështetje më të madhe tek Shqiptarët

0

Anketa e NDI: Ziadin Sela lideri me mbështetje në të madhe tek Shqiptarët

Anketat e shumta për matjen e rejtingut të partive politike dhe liderve gjithmonë janë të shumta sidomos para zgjedhjeve. Natyrisht që secila kompani del me rezultate të ndryshme të matjeve.
Ajo që bie në sy në anketat të realizuara sidomos nga kompani prestigjioze siç është NDI që sotë ka publikuar anketën më të re është fakti që për emrues të përbashkët kanë rubrikën që në mënyrë konstante për vite me rradhë Aleanca për Shqiptarët dhe lideri i sajë Ziadin Sela dalin dukshëm subjekti dhe lideri që prinë tek shqiptarët në aspektin e simpatisë,por tani më punët kanë ndryshuar tëk elektorati shqiptarë sa i takon mbështetjes.
Në pyetjen se cili Lider nga partitë politike shqiptare gëzon mbështetje më të madhe,për herë të parë pas 18 viteve Ali Ahmeti nuk është më Lideri më pëlqyer tek shqiptarët.
Ja si qëndrojnë shifrat e anketës së fundit të Institutit Amerikan për Demokraci

Ziadin Sela 17%
Ali Ahmeti 16%

Kurse tek blloku Maqedonasë Lider me mbështetje më të madhe mbetet Kryetari i LSDM Zoran Zaev kundrejt atijë të VMRO Hristian Mickovski