Frika nga kolapsi ekonomik, NBA po mendon zgjerimin me dy skuadra

0

NBA mund të humbasë sa më shumë se 1.5 miliardë dollarë si pasojë e shpërthimit të COVID-19, i cili i ka sjellë të gjitha ngjarjet sportive në ndalje në Shtetet e Bashkuara dhe në të gjithë botën.

Në përpjekjen e tyre për të minimizuar humbjet, ligë ka qenë duke menduar duke shtuar ekipe shtesë në garë.

Komunikuesi Adam Silver ka folur shumë herë për zgjerimin e NBA në 32 ekskluzivitete, nga 30 ekzistuesit, dhe ata tani janë duke studiuar çështjen në tërësi.

Nëse liga jep dritën jeshile, Seattle do të ishte një nga favoritët që të ketë një ekip në NBA.

Las Vegas, i cili mund të presë pjesën e mbetur të sezonit 2019/20 dhe ku zhvillohet Liga Verore e NBA, mund të jetë një zgjedhje tjetër, ndërsa Mexico City është një opsion më i ndërlikuar.

Ndërkohë, pronari i Dallas Mavericks, Mark Kuban i tha Bleacher Report se nuk ka diskutim për një zgjerim të mundshëm për momentin.