Kandidati i BDI në zonën 5, biznesmen i suksesëshëm apo rrjepës permanent i buxhetit të shtetit!?

0

Tenderin më të madh “Pucko Petrol”e fitoi në dhjetorin e kaluar, 15 milion euro nga JSP Shkup për furnizimin e karburantit me naftë për autobusët në dy vitet e ardhshme. MZH Transport, Ministria e Brendshme, Ministria e Mbrojtjes, Higjiena Komunale, komunat e Manastirit dhe Shtipi janë vetëm disa prej përdoruesve të shërbimeve të “Pucko Petrol” – kompani që shkakton interes të madh në publik, duke pasur parasysh që është rregullisht në vendin e parë për sa i përket parave, i merr nga shteti. Investimi i fundit i “Pucko Petrol” është stacioni i karburantit përpara hotelit “Continental” në Shkup. Ismail Jahoski, i cili ishte në pronësi të “Putcko Petrol “deri në vitin 2014, para se ta merrte në dorë djali i tij Asmiri. Ka qenë kryetar i Komunës së Plasnicës që nga viti 1996. Për dy dekadat e fundit, ai nuk ka qenë kryetar i komunës vetëm nga 2004 deri në 2009 dhe më pas vazhdon të drejtojë komunën.

“Pucko Petrol” është themeluar në vitin 1993 dhe kompania ka disa stacione karburanti dhe merret me tregtinë e derivateve të naftës, materialeve të ndërtimit dhe aktivitete të tjera. Në varësi të vitit zgjedhor, Jahoski ka qenë kandidat nga LSDM-ja ose nga BDI-ja.