Ushqimet që nuk duhet të ngrohen në mikrovalë

0

Pjesë e secilës kuzhinë është mikrovala.
Të gjithë ne e përdorim shumë shpesh, por a keni menduar ndonjëherë se cilat ushqime nuk duhet të nxehen në mikrovalë?

Ne do ju sjellim disa nga ushqimet që nuk duhet të nxehën asnjëherë.

Orizi
Orizi që ngrohet në mikrovalë mund t’ju helmojë. Për të shmangur të vjellat ose diarrenë, ruajeni orizin në frigorifer, pasiqë në këtë mënyrë është i sigurt për ngrënie.

Kërpudhat
Proteinat e kërpudhave ndryshojnë strukturën e tyre kur sërish i ngrohim dhe mund të bëhen shumë të rrezikshme.

Qepa, selinoja dhe panxhari i kuq
Këta artikuj shumë shpesh mund të gjenden në supa dhe çorba. Megjithatë, nëse i ngrohni, mund të ngopen me helme.

Vajrat dhe yndyrat
Shumica e vajrave oksidohen shumë shpejt, siç janë vaji i lajthive, i arrave, vaji i kokrrave të rrushit dhe ai i avocados. Më së miri do të ishte që asnjë lloj yndyre të mos e përdorni disa herë, por duhet ta hidhni menjëherë pas përdorimit.