Besa dhe PDSH i thonë PO ftesës për takim të liderëve të partive politike shqiptare!?

0

Besa dhe PDSH i thonë PO ftesës për takim të liderëve të partive politike shqiptare!?

Sipas burimeve brenda Lëvizjes Besa dhe PDSH ata janë të gatshëm të marrin pjesë në takimin e thirrur nga ana e Ahmetit më 13 gushtë.
Sipas tyre, pjesmarrja do të jet simbolike për të mos i dhënë mundësi Ahmetit që për dështimin eventual të tijë në negociatat me LSDM të arsyetohet dhe fajin ta hudhë tek subjektet tjera politike.
Lëvizja Besa thonë se ata paraprakisht janë konsultuar me partnerin e kolaicionit LSDM për pjesmarrjen në takim dhe se kjo nuk përbën problem për mardhënjet e tyre brenda koalicionit.
Në anën tjetër Pdsh duken pak më direkt në veprim,ata thonë se pjesmarrja është për të mos i dhënë alibi Ali Ahmetit që të shpëtojë nga dështimi i tijë me propozimin për Kryeministrit shqiptarë duke arsyetuar pjesmarrjen eventuale ë tyre në qeveri pa asnjë kushtë.
Duket se kjo situatë i konvenon edhe LSDM e cila mundohet ti ikë përgjegjsisë në raport me marrveshjen me Bullagrinë që duhet ta nënshkruaj Kryeministri i ardhshëm i qeverisë së Maqedonisë së Veriut.