Video/ Kjo është profesoresha e muzikës në shkollën e mesme të muzikës në Shkup!

0

Kaltrina Kryesiu është profesoresha e muzikës e cila punon në shkollën e mesme të muzikës në Shkup e që së fundmi ka ndezur rrjetin nga kritikat!

Profesoresha e muzikës ka ra pre e kritikave nga fotografitë e plasuara në instagramin e saj ne do të plasojmë dia prej tyre bashke me reagim e qytetarëve:

 

Reagim nga: Ramadan Osmani

Vëmendje, vëmendje, vëmendje!

• Sot dita e 5-të që unë, një qytetar i thjeshtë i kësaj shoqërie protestoj/ngre çështje të një fenomeni absurd në arsim!

Alo?

• Gjatë hulumtimeve të mia shumë orëshe, kam hasur në shumë raste në botë, ku e vërteton çështjen time të shtruar, pra secili rast dëshmon se të jesh mësimdhënës në detyrë publike dhe të merresh me punë modelizmi/bloggere është në kundërshtim me norma/rregulla të shumta të përcaktuara.

• Ligji për rrjete sociale/liria e internetit në raport me mësimdhënës-nxënës në pothuaj se shumë vende të botës parasheh rregulla, ndalesa dhe sanksione të ashpra në lidhje me këto veprime në arsim. Filluar nga organi shkollor, komuna deri tek ministria.

1. Rasti në SHBA, raportojnë mediat botërore, për mësuesen Olivia Sprauer, e cila u aktivizua si modele në emër të fshehur artistik si ”Victoria James”, është pushuar nga puna;

3. Rasti në Itali, raportojnë media botërore, për mësuesin Pietro Boselli, i cili u aktivizua si model, por pasi fotografia e tij u shfaq në rrjete sociale, ai i pushua nga puna;

https://www.google.com/amp/s/metro.co.uk/2016/03/28/a-tale-of-two-teachers-one-is-fired-for-modelling-underwear-the-other-is-given-an-armani-contract-5780292/amp/

4. Rasti në Rusi, raportojnë mediat botërore, për mësuesen Viktoria Popova, e cila nuk u aktivizua si modele, por postoi fotografi ne rrjetet publike me bikini, u pushua nga puna;

https://www.google.com/amp/s/www.bbc.com/news/amp/blogs-trending-44467425

5. Rasti në Maqedoninë e Veriut, raportojnë mediat vendase, mësuesja shfaq fotografi eksplicite në rrjete sociale, pushohet nga puna në Kumanovë, punësohet prap në Shkup, prap pushohet për arsyen e njejtë.

Разголената учителка си дала оставка, од училиштето не сакаат да коментираат

6. Ndërkaq fenomeni në fjalë i shprehur nga unë, mbi 5 vite punon paralelisht në arsim e modë, me rrjete sociale publike, me emër personal, reklamon në çdo emision punën dytësore. A ju duhet ende?
___________________________________
– Unë, do të vazhdoj ditën e ardhshme me,

• Ligjet për rrjetet sociale.
• Rregullativen e Këshillit të shkollës për etike, kod dhe imazh të sjelljes.
• Ligjin për lirinë e internetit/raportin mesues – nxënës në rrjete sociale jashtë orarit mësimor.

~ Ndërkaq, me ministrin nuk kam asgjë politike, personale, nuk po sulmoj, po kërkoj llogari.
Pra une, Ramadani, qytetari i këtij vendi dhe ai, Arbëri, shërbyesi im, i juaji, Ministër.

~ As me personin në fjalë s’kam asgjë personale, asnjë lloj interesi, thjeshte unë, Ramadani, gardian i vogël i kredibilitetit të arsimit, dhe, fenomeni dëmtues, publik.