Artan Grubi po ,,vjedhë” ide nga programi zgjedhorë i koalicionit Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa?

0

Artan Grubi po ,,vjedhë” ide nga programi zgjedhorë i koalicionit Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa?

 1. Zv.kryeministëri Artan Grubi me shumë pompozitet e paralajmëroi idenë për subvencionim të kompanive private nëse ata do të hapin vende të reja të punës me qëllim punsimin e pjestarëve të komuniteteve jo-shumicë.
  Kjo ide ose propozim i Grubit në faktë nuk ka qenë pjesë e programit të BDI gjatë fushatës por asnjëherë më marë nuk është përmendur si masë nga ndonjë eksponent i BDI-së.
  Kjo ide për herë të parë në fushatën e fundit është prezantuar nga programi i Aleancës për Shqiptarët si masë për zbutjen e diskriminimit,por ideja e Aleancës është më e gjërë dhe më thelbësore se subvencionimi që është një masë motivuese por jo obligative.
  Aleanca për Shqiptarët në programin e sajë propozon ligj për përfaqsim të drejtë dhe adekuat me të cilin do ti jepej fundë diskriminimit në të gjitha nivelet e përfaqsimit.
  Artan Grubi si duket idenë e ka marrë nga programi i Aleancës për Shqiptarët dhe është motivuar nga propozimi por e ka modufikuar përshkak të pafuqisë politike për të miratuar një ligjë për përfaqsim të drejtë.
  Ziadin Sela edhe pas zgjedhjeve ishte deklaruar se si opozitë do të propozojnë një ligjë për përfaqsim të drejtë me të cilin do ti jepej fundë diskriminimit dhe padrejtësisë ndaj shqiptarëve.

Koment nga Redaksia