Studentët maqedonas përfitojnë 900 euro kurse studentët shqiptarë 0 (zero) euro

0

Studentët maqedonas përfitojnë 900 euro kurse studentët shqiptarë 0 (zero) euro

Kuvendi dje la sjellur ligjin për standardin studentorë e që për shkak të pandemisë shteti ka vendosur që të subvencionojë studentët për akomodim privat me nga 100 euro çdo muaj në nëntë muajt e ardhshëm.
Deputetët e Koalicionit Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa kanë propozuar dy amandamente me të cilët do tu mundësohej edhe studentëve të USHT-së që të përfitojnë nga ndihma e shtetit.
Në komisionin për arsim amamdamentet e ASH&AA janë hudhur poshtë nga shumica por ajo që është më skandaloze është fakti se dje në seancë plenare kur u votua me badenter deputetët e BDI dhe Besës votuan pro-propozim ligjit dhe kjo mundësoi që ligji të kalojë edhe filtrin e fundit e që në përmbajtje është diakriminues ndaj studentëve shqiptarë.
Kusht për të aplikuar për përfitimin e mjeteve janë studentëve që shfrytëzojnë akomodim në konvikte studentore por një të drejtë të këtillë nuk do ta kenë studentët e USHT-së përshkak se USHT nuk ka konviktë.
Deputetët e Aleancës Ilire Dauti dhe Halil Snopçe si propozues të amandamenteve në fjalimet e tyre në senacën e Kuvendit gjatë diskutimit thanë se po bëhet një diskrimin i pa parë ndaj studentëve shqiptarë duke i lënë ata jasht mundësisë për të përfituar nga kjo ndihmë nga ana e shtetit.