Zv.kryeministri Grubi shprehë keqardhje që s’mundë ti largoj nga puna administratorët shqiptarë

0

 

Zv.kryeministri Grubi i pyetur nëse ka një zgjidhje për administratorët shqiptarë të punësuar sipas MO që rrinë në shpi dhe marrin rroga, Ai u shprehë se nuk ka një mundësi ligjore për ti larguar ata nga puna nëse nuk pranojnë sistemimin në organet shtetrore. U shpreh Grubi për Portalb.mk

Grubi : “Për fat të keq, nuk ka mundësi ligjore që të realizohet kjo. Në disa prej institucioneve vetë të punësuarit nuk duan të shkojnë, në disa tjera raste, institucionet nuk i pranojnë pasi do të preferonin punësime të reja. Për atë edhe paralajmërova ligj ndoshta të veçantë, special vetëm për këtë kategori, me çka do të ishte obligative, edhe institucioni edhe i punësuari ta pranojnë shpërndarjen”, thotë Grubi.