Liridon Useini i Besës:Na shëndrruan në shërbëtorë të kuadrove joprofesionale

0

Shkruan Liridon Useini – Kryetar i Forumit Rinor në L. Besa:

Mosvlerësim apo keqpërdorim i të rinjëve!

Të dashur qytetarë,

Po bëhen disa muaj me qeverisjen e re, ku Lëvizja BESA është pjesë e saj, të gjithë së bashku kemi pritur një qeverisje ndryshe, një qeverisje ku të rinjtë do të jenë aty ku duhet të jenë si shpresa e vetme në këtë vend. Se kush është FR i Besës tashmë të gjithë e njohin, strukturimi i saj shtrihet nga Likova e deri në Strugë, përfshirë shumicën e vendbanimeve shqiptare, dua të theksoj se 8.0% të anëtarëve i kemi me shkollë të mesme, 88.4% kanë të kryer studimet bachelore dhe 3.6% janë magjistra shkence, pra kemi 92% profesionistë të rinj ndërkaq 0.0% në pozicione udhëheqëse dhe 8% të sistemuar nëpër institucione të ndryshme si portir, fotograf dhe shofer në këtë qeverisje të re.

Fatkeqsisht, ky është realiteti, që dëshmon të kundërtën e fjalorit të lidershipit tonë, fjalor përmes të cilit erdhi në pushtet, ky është realiteti që të rinjtë nuk përfillen, ky është realiteti që punësimet partiake e joprofesionale vazhdojnë.

Unë në asnjë moment nuk do të lejoj që të rinjtë të nënvlersohen e të keqpërdoren duke i trajtuar si shërbetor të udhëheqësve joprofesional që ju i keni caktuar.

Ne jemi për meritokraci dhe profesionalizëm andaj këtë do ta kërkojmë deri sa ta gjejmë!

(Fjalia në fotografi e thënë nga vet Kryetari i Lëvizjes Besa, Bilall Kasami, më datë 29.10.2019.)

I pari i të rinjëve e miku juaj,
Liridon Useini