Omer Ajdini: 20 vite me radhë Ministrat e BDI e kanë heshtur fashizmin në librat shkollorë

0

Omer Ajdini: 20 vite më radhë Ministrat e BDI e kanë heshtur fashizmin në librat shkollorë

Në emisionin,,Click Plus” në Tv21 po zhvillohet debat i ashpër në mes kryetarëve të forumeve rinore nga Ash-AA,BDI,Besa dhe Alternativa.
Kryetari i FRASH Omer Ajdini duke folur për çështjen e librit të gjeografisë ku fyhen shqiptarët.

Omer Ajdini: Ky problem egziston nga viti 2002 kur është dhënë pëlqimi për tekstin në fjalë për tu botuar nga Ministri i atëhershëm. E keqja më e madhe është se në të shumtën e rasteve Ministrat kanë qenë nga BDI dhe kjo që po ndodhë sot është skandaloze.
Përgjegjësia politike,morale,juridike është e funksionarëve të BDI dhe BDI si parti politike por edhe Besës si pjesë e pushtetit.
Në si opozitë kemi ngritë zërin vazhdimisht për këtë fenomenin e librave shkollorë,por fatkeqsisht deri më sot nuk ka pasë rezultat.