Anketa më e re: Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa partia kryesorë tek shqiptarët,BDI e dyta!?

0

Anketa më e re: Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa partia kryesorë tek shqiptarët,BDI e dyta!?

Nëse tani do të mbaheshin zgjedhjet e parakohshme parlamentare, fituese në kampin politik maqedonas do të ishte VMRO-DPMNE ndërsa tek shqiptarët koalicioni Aleanca për Shqiptarët- Alternativa.

Anketa ka treguar se rejtingu i VMRO-DPMNE-së është 15 për qind. Më pas është renditur LSDM me rejting me 10.9 për qind.

E treta radhitet koalicioni Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa me rejting prej 5.3 për qind, ndërsa BDI e Ali Ahmetit ka rejting prej 5.2 për qind.

Nga të anketuarit të papërcaktuar janë deklaruar 17,5 për qind, ndërsa 13,8 për qind refuzojnë të votojnë
Anketë e realizuar nga IPSOS