MPJ e Britanisë: Rusia ka probleme serioze, po has në rrezistencë të fuqishme

0

Ministria e Mbrojtjes e Mbretërisë së Bashkuar: Forca ruse “vuan nga sfidat logjistike dhe rezistenca e fortë ukrainase”, njofton CNN.

Forcat ruse po përballen me rezistencë të ashpër në Ukrainë dhe po bëjnë përparim më të ngadaltë se sa kishin planifikuar, sipas Ministrisë së Mbrojtjes së Britanisë në një deklaratë të shtunën vonë, transmeton Infomagazin.net.

“Forcat ruse nuk po bëjnë përparimin që kishin planifikuar. Ato po vuajnë nga sfidat logjistike dhe rezistenca e fortë ukrainase,” tha përditësimi i inteligjencës së Ministrisë së Mbrojtjes së Mbretërisë së Bashkuar.

Ministria e Mbrojtjes tha se forcat ruse “po mbajnë viktima dhe një numër i trupave ruse janë zënë rob nga forcat ukrainase”.

“Qeveria ruse thuhet se ka kufizuar aksesin në një numër platformash të mediave sociale në një përpjekje të mundshme për të fshehur detajet në lidhje me situatën në Ukrainë nga njerëzit e saj”, shtoi ajo./Infomagazin/