Krerët e ASh-së në Tiranë, unifikim kundër rezolutës së Dick Marty-t

0

Kryetari i Grupit Parlamentar të Partisë Socialiste Taulant Balla priti sot në një takim në Kryesinë e Kuvendit Kryetarin e Partisë “Aleanca për Shqiptarët, njëkohësisht edhe Kryetar i Komunës së Gostivarit, Arben Taravari.

 

Gjatë takimit Balla e njohu z. Taravari me me kërkesën që Kuvendi i Shqipërisë i ka kërkuar zyrtarisht Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës të rishikojë Rezolutën e Dick Marty 1782 (2011), ku të shpallen të pabazuara pretendimet për trafikim të paligjshëm të organeve njerëzore në Shqipëri dhe/apo në Kosovë.

Gjithashtu Balla theksoi se Shqipëria i kërkon Maqedonisë së Veriut dhe delegacionit të saj në APKiE të mbështesë këtë démarche në dobi të qartësimit të së vërtetës përkundrejt shpifjeve dhe të pavërtetave në raportin që frymëzoi atë Rezolutë në vitin 2011.