Taravari uron ambasadoren kroate Nives Tiganj për hyrjen e Kroacisë në Shengen dhe Eurozonë

0
Kryetari i Aleancës për Shqiptarët, Arben Taravari ka uruar ambasadoren kroate në Shkup, Nives Tiganj, për hyrjen e Kroacisë në hapësirën Shengen dhe Eurozonë.
Taravari në urimin e tij thotë se suksesi i Kroacisë është frymëzim dhe model për vendet e tjera të Ballkanit Perëndimor.
“E nderuara ambasadore Nives Tiganj, Urime për hyrjen e Kroacisë në Eurozonë dhe zonën Shengen. Si anëtarja më e re e familjes evropiane, përparimi i jashtëzakonshëm i Kroacisë është burim frymëzimi dhe shembulli më i mirë për të ardhmen evropiane të rajonit tonë”, shkruan kryetari i ASH-së, Arben Taravari në Twitter.

Nga një janari, Kroacia është bërë anëtare e hapësirës Shengen si dhe ka hyrë në Eurozonë, që do të thotë se valutë zyrtare për Kroacinë nuk do të jetë më kuna, por euroja.